Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Mezunu Derneklerinin kurumsal görünürlük kazanmaları ve iletişim ile organizasyon kabiliyetlerini artırmaları için iki ayrı destek programı ilan etti.
Dünyanın dört bir yanından gelerek Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinde kurdukları Türkiye Mezunları dernekleriyle hem ülkelerinin kalkınmalarına yardımcı oluyor hem de dostluk köprüleri inşa ediyor. Türkiye Mezunları Dernekleri mezunlar arasındaki iletişimi arttırmanın yansıra ülkeler arasındaki ilişkilere de katkı sağlıyor. Uluslararası arası eğitim almak isteyen öğrencilere de yol gösterici olan dernekler aynı zamanda Türkçe ve Türk kültürü ile bağların sürdürülmesine de yardımcı oluyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Mezunları derneklerinin gelişimi için her yıl birçok alanda destekler sağlayarak programlar düzenliyor. YTB bu yıl da derneklerin kurumsal görünürlük kazanmaları ve iletişim ile organizasyon kabiliyetlerini artırmaları için iki ayrı destek programı ilan etti.
KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK VE İLETİŞİM DESTEK PROGRAMI
Kurumsal Görünürlük ve İletişim Destek Programı, Türkiye Mezunları Dernekleri’nin kurumsal görünürlük ve iletişim alanlarında kapasitelerini geliştirerek daha profesyonel bir yapıya kavuşmaları amacıyla ilan edildi. Proje kapsamındaki öncelikli konular ise Kurumsal kimlik oluşturulması, Web sayfası tasarım ve yönetimi, Sosyal medya yönetimi, Süreli yayın (Ülke Yatırım Rehberi, Dergi ve Bülten) ve Kurumsal standardizasyon başlıklarından oluşuyor.
Programa ilişkin detayları bilgilerin yer aldığı Kurumsal Görünürlük Ve İletişim Destek Programı Başvuru rehberi için tıklayınız
MEZUN AĞI GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI
Mezun Ağı Geliştirme Destek Programı ise Türkiye Mezunları Dernekleri’nin kapasitelerini güçlendirmelerine yardımcı olarak organizasyon kabiliyetlerini arttıracak. Destek programı aynı zamanda ülkemiz ve mezunların yaşadıkları ülkeler aralarındaki ilişkilere de katık sağlayacak. Mezun Ağı Geliştirme Destek Programı proje başvurusunda öncelik konular ise; İş Dünyası- Mezun Buluşmaları, Tematik Seminer ve Konferanslar, Türkçe Dil Eğitimi, Türk Kültür Günleri, Yurtdışındaki Türkiye Fuarlarına Katılım, Yurtdışındaki Eğitim Fuarlarına Katılım, Türkiye Bursları Oryantasyon ve Tanıtım Programları olarak belirlendi.
Programa ilişkin detayları bilgilerin yer aldığı Mezun Ağı Geliştirme Destek Programı Başvuru rehberi için tıklayınız.
Proje başvurusunda bulunan derneklerin, programların amaç ve öncelikleri kapsamında ilgili konuların en az bir tanesini kapsayacak şekilde proje başvurusunu hazırlaması gerekiyor. Başvuruları http://proje.ytb.gov.tr/ adresinden online olarak alınacak olup, 28 Şubat 2021 tarihinde son bulacak. Proje uygulama süreci ise Nisan 2021-Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.