KAPSAM VE AMACI
Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Avrupa Yenilikçilik Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı Meydan Okuması, yeni pazarlar yaratma veya belirli stratejik alanlarda mevcut pazarları dönüştürme potansiyeli olan, yüksek etkiye sahip, yeniliği ölçeklendirebilecek şirketleri (özellikle yeni kurulanları ve KOBİ'leri) desteklemektedir. EIC Hızlandırıcı (EIC Çalışma Programı 2021 Bölüm II.3) gibi, EIC Hızlandırıcı Challenge programı bilimsel keşifler ya da teknolojik atılımlar yapabilecek (derin teknoloji), gelir getirmeden önce uzun vadeli finansmana ihtiyaç duyulan (uzun dönem sermaye) yeniliklere odaklanacaktır.
Avrupa Yenilikçilik Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı Meydan Okuması EIC Çalışma Programı 2021'in III.3.1 ve III.3.2’nin özel koşullar bölümünde tanımlanmış olan teknolojik veya uygulama alanlarındaki yeniliklere açıktır. Program kapsamında çevreye veya sosyal refaha zarar verebilecek yenilikler ile askeri uygulamalara yönelik çalışmalar desteklenmemektedir.
Projenizin aşağıdaki sürdürülebilirlik hedeflerinden en az birine önemli ölçüde katkıda bulunacağını ve Yeşil Mutabakat’ın uygulanmasına destek verebileceğini düşünüyorsanız siz de bu çağrıya başvurabilirsiniz:
- AB’nin iklim iyileştirme ve/veya iklim uyum hedeflerinin desteklenmesi;
- Temiz, erişilebilir ve güvenli enerjinin sağlanması;
- Sanayinin temiz ve/veya döngüsel bir ekonomiye (atık önleme ve/veya geri dönüşüm dâhil) dönüştürülmesi;
- Enerji ve kaynakların verimli bir şekilde yapılandırılması ve yenilenmesi;
- Sürdürülebilir ve akıllı hareketliliğe geçişi hızlandırmak;
- Adil, sağlıklı ve çevre dostu bir gıda sistemine geçiş;
- Ekosistemlerin ve biyoçeşitliliğin (iklim uyum ve iyileştirmeye yönelik ortak faydalar sağlayan doğa temelli çözümler dâhil) korunması ve yenilenmesi;
- Sıfır kirlilik hedeflerini gerçekleştirme ve zehirsiz bir çevreye sahip olma.
UYGUNLUK
İlgili çağrı veya konu başlığında Katılım Kurallarında belirtilen koşulların birlikte sağlanması şartıyla kuruluş yerine bakılmaksızın, ilişkili olmayan üçüncü ülkelerden veya uluslararası kuruluşlardan (uluslararası Avrupa araştırma kuruluşları dâhil) tüzel kişiler de Çağrıya başvurabilirler.
Başvuru sahiplerinin finansman almaya hak kazanmak için, aşağıda belirtilen uygun ülkelerden birinde yerleşik olması gerekir;
- Üye Devletler (denizaşırı ülkeler ve bölgeler dâhil)
- Uygun AB dışı ülkeler:
- İlişkili Ülkeler
- Düşük ve orta gelirli ülkeler
FİNANSMAN
Bu çağrı için toplam bütçe 494,76 milyon avro olup, bunun 247,38 milyon avrosu daha yeşil, daha dijital ve daha dayanıklı bir Avrupa'yı yeniden inşa etme hedeflerine katkıda bulunmaları amacıyla Yeni Nesil AB tarafından finanse edilecektir.
BAŞVURU FORMATI
Başvurular son başvuru tarihinden önce yapılmalıdır. Başvurular Finansman ve İhale Fırsatları portalı Elektronik Gönderi Sistemi aracılığıyla elektronik olarak gönderilmelidir. (Search Funding & Tenders bölümündeki çağrı sayfasından erişilebilir); veya dolaylı olarak başvuru sahiplerinin Portala yönlendirileceği Avrupa Yenilik Konseyi Platformu aracılığıyla başvuru yapılabilir. Basılı nüsha teklif gönderimi mümkün değildir.
ORTAK ARAMA
Proje ortaklıkları için Finansman ve İhale Portalında yer alan Ortak Arama (Partner Search) sekmesinde yer alan ilanlara bakabilir, ilan girişi yapabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Ufuk Avrupa Programı ulusal koordinatörü TÜBİTAK’tır.
EIC çağrıları için ulusal irtibat noktası olan uzmanlardan destek alınabilir:
https://ufuk2020.org.tr/tr/iletisim
Detaylar için : Güncel Hibeler (ab.gov.tr)