İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında Gaziantep’te gerçekleşti.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda, İKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun başkanlığında toplanan Kalkınma Kurulu "İKA 2015 Yılı Ara Faaliyetleri", "Kalkınma Kurulu Tematik Komisyon Çalışmaları" ve “İl Yatırım ve Tanıtım Stratejileri Çalıştayı” gündemlerini görüştü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Kalkınma Kurulu’nun kurulan Tematik Komisyonları ile daha aktif hale geldiğini ve komisyonlarda görüşülen konuların Ajansın Yönetim Kurulu’na aktarıldığını belirtti.
Ajanslar bölgenin düşünce merkezidir
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise, “İKA 2015 Yılı Ara Faaliyet Raporu”, “2015 Yılı Mali Destek Programları" ve "Kalkınma Kurulu Çalışma Komisyonları" hakkında detaylı bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Mali Destek Programlarının tasarımında çalışma komisyonlarından gelen görüş ve önerilerin dikkate alınacağını belirten Özkan, 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Uluslararası fonların bölgeye gelmesi için çalışmalar yürütüldüğünü, AB fonları ile yürütülen mevcut üç projenin olduğunu, ayrıca yatırımcılara fizibilite hazırlama desteği verildiğini belirten Özkan, Ajansın sadece fon sağlayan bir kurum olarak değil, bölgenin düşünce kuruluşu olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tematik Komisyon Çalışmaları gündemi kapsamında, Sanayi, Ticaret ve Lojistik Komisyonu ve Kentleşme, Çevre ve Altyapı Komisyonu başkanı Necati Binici, ilgili konularda gerçekleştirilen komisyon çalışmalarını Kalkınma Kurulu üyeleri ile paylaştı.
Sunumlar sonrasında Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Vakkas Koca, İl Yatırım ve Tanıtım Stratejileri Çalıştayı hakkında kalkınma kurul üyelerini bilgilendirdi ve akabinde bir çalıştay gerçekleştirildi. Yatırım Destek Ofisleri için il bazında Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hazırlama zorunluluğu getirildiğini belirten Koca, söz konusu strateji belgesinin ulusal kurumların görüşlerinin yanı sıra yerelde bulunan kurum, kuruluş ve STK’ların görüş ve önerinin alınarak hazırlanacağını vurguladı. Bu amaçla, üyeler tarafından interaktif katılımla doldurulmak üzere hazırlanan anket hakkında ön bilgi paylaşıldı ve anket uygulamasına geçildi.
Toplantıya; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ve Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri katıldı.