İpekyolu Kalkınma Ajansı Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısı; Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında gerçekleştirildi.
2010’dan bu yana 151 projeye toplam 36 milyon TL hibe desteği sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı, bu rakamı 2013 Mali Destek Programı kapsamında 19 milyon TL olarak belirlemişti. 2013 yılı için 5 ayrı program kapsamında destek vereceklerini aktaran İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ‘‘İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak son iki yılda bölgeye 36 milyon TL kaynak aktardık. Bu yıl da 4 ayrı programla bölgeye 19 milyon TL kaynak aktaracağız. Özel sektöre yönelik 2, kamuya yönelik 3 mali destek programı hazırladık. Destek programları kapsamında tahsis edilecek toplam kaynak tutarı 19 milyon TL’dir. Vereceğimiz destekle bir taraftan bölgenin rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz, bir taraftan da bölge içi dengesizlikleri azaltmaya çalışıyoruz. Proje başvurularımız 28 Ocak 2013 itibariyle sona erdi. Değerlendirme aşaması bittikten sonra başarılı projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Değerlendirmeye giren projelerden 78’i Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı, 129’u Ekonomik Kalkınma Mali Destek programı, 62’si Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve 43’ü Turizm Altyapısı Mali Destek programı olmak üzere toplamda 312 proje başvurusu olmuştur’’ dedi.
Adıyaman ve Kilis illerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması için çalışılacağının altını çizen Tapsız, şunları kaydetti: "Bu amaç doğrultusunda, hayvancılık faaliyetlerinde Ar-Ge, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim çalışmalarının geliştirilmesi, organik tarımın ve iyi tarım uygulamalarının, tarımsal üretimde alternatif enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, yöresel ürünler ve el sanatlarının markalaşma, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim, endüstrileşme çalışmalarının geliştirilmesi konularında destek verilecek. Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ile de bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak turizme yönelik altyapı ve sosyal donatının geliştirilmesi hedefleniyor.’’
İpekyolu Kalkınma Ajansı merkez binasında gerçekleşen toplantıya; İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.