İpekyolu Kalkınma Ajansı 2011 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı 30 Eylül 2011 Cuma günü Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, TRC1 Bölgesi’nde bulunan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri temsilcilerinden oluşan Kalkınma Kurulu’nun şehirlerarası ilişkilerin artırılabileceği, ortak projelerin geliştirilebileceği önemli bir platform olduğuna vurgu yaptı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise yaptığı açılış konuşmasında 5. organize edilen Kalkınma Kurulu Toplantısı’nın bölgeye faydalı olmasını temenni etti.
Açılış konuşmalarının ardından, toplantıya evsahipliği yapan Adıyaman Üniversitesi’nin Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü protokol üyelerine günün anlam ve önemine binaen hazırlanan plaketleri takdim etti.
Toplantı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan’ın Ajans’a ait kurumsal bilgiler ve Genel Sekreterlik faaliyetleri hakkında yaptığı sunum ile devam etti. Ajans’ın gerçekleştirdiği planlama faaliyetleri, destek mekanizmaları faaliyetleri, izleme ve değerlendirme faaliyetleri ile Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini kısaca özetleyen sunumunun ardından Ajans’ın önümüzdeki süreçte yapacak olduğu faaliyetlerden söz eden Özkan, 2011 yılı Destek Programları hakkında detaylı bilgiler verdi. İpekyolu Kalkınma Ajansı İç Denetçisi Sayın Onur Aytar ise, Ajans İç Denetim Raporu oluşturma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bir konuşma yaparak katılımcıları bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Kalkınma Kurulu Toplantısı’nın ikinci bölümüne Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un oturum başkanlığında Gazikent Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün konuşmacı olarak katıldığı “TRC1 Bölgesi Sürdürülebilir Çevre Paneli (Sürdürülebilir Çevre Başlığı Altında Sektörel Gelişme Yöntem ve Araçlarının Tartışılması)” ile devam edildi. Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu konuşmasında kalkınma stratejilerindeki ana temanın ekonomik ve ekolojik düşünceleri entegre etmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise kalkınmanın, sadece ekonomik kalkınma olarak algılığını fakat sosyal olguların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için eğitimin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
Toplantı panelin ardından düzenlenen soru-cevap bölümü ve karşılıklı görüşlerin paylaşılmasının ardından sona erdi.