İpekyolu Kalkınma Ajansını temsilen 2 personel "Japonya Çalışma Ziyareti" kapsamında, Japonya’da çeşitli temaslarda bulundu ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan JATA Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı. Her yıl Japonya’da düzenlenen ve Asya Pasifik bölgesinin en önemli turizm fuarı olan JATA Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yer alan Türkiye Stında; Ajansımızın ve T.C.Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin katkılarıyla ; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis bu yıl ilk kez ayrı bir masada tanıtıldı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman SERT ile Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Abdullah KAHRAMAN’ın katıldığı "Japonya Çalışma Ziyareti", Türkiye’nin Japonya Büyükelçiliğinde diğer kalkınma ajanslarıyla birlikte gerçekleştirildi. Karacadağ, Fırat ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajanslarının da katıldığı çalışma ziyaretinde, Tokyo Büyükelçisi Sayın Serdar KILIÇ bir resepsiyon verdi. Türkiye’den gelen katılımcılar onuruna JATA Fuar alanında düzenlenen resepsiyona katılan Sayın Büyükelçi İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın stını da ziyaret etti.
Japonlar, Ülkemizden Özellikle İşlenmiş Gıda Ürünleri İthalatı Yapmak İstiyor!
Japonya Çalışma Ziyareti kapsamında; Japonya Türkiye Ticaret Başmüşaviri Osman BEKAROĞLU’nun koordinasyonunda, Japon Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) ve Japon firması “Vegetech” ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) Japonya Temsilcisi tarafından; Japon Yatırımcıların ülkemizde yatırım yapmalarına yönelik yapılan girişimler, bu çalışmalar sonucu ülkemize çekilen Japon yatırımcılar ve Japonya’da yatırım tanıtımı ve promosyon faaliyetinde bulunulurken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Heyete bir sunum yapıldı.
Japon Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) temsilcileri tarafından; kurumlarının kuruluşu, faaliyetleri ve Türkiye’ye yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Temsilciler ayrıca; Türkiye-Japonya Ticaret Seminerlerinde, bölgesel düzeyde tanıtım çalışmaları yapılabileceğini ve firmaların karşılıklı olarak bir araya getirilebileceğini vurguladılar. Konu ile ilgili olarak, Japonya’daki gıda ihtiyacının % 60’ından fazlasının ithalatla karşılığı ve özellikle güvenli gıda ürünlerinin Türkiye’den ithal edilmesi yönünde araştırma çalışmaları ve girişimlerin mevcut olduğu belirtildi.
Daha sonra, Japonya’daki en büyük sebze ve meyve toptancısı olan “Vegetech” firması ile ikili görüşmeler yapıldı. T.C. Tokyo Ticaret Müşavirliği'nin destek ve yönlendirmesiyle, Ekim ayı içerisinde Türkiye’ye bir ziyarette bulunmayı planlayan Vegetech firması; gıda maddelerinin işlenmesi ve muhafazası konusunda çok sayıda patent sahibi olup, özellikle sağlıklı ve güvenli gıda konusunda Türkiye’de araştırma ve ithalat konusunda çalışmalarda bulunacak.