İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından yürütülen &39;Kınalı Eller Bakıra Can Verdi&39; Projesi kapsamında Kırsal Alanda Kadın Girişimciliği paneli düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu&39;nda düzenlenen panelde, kadın girişimciler deneyimlerini anlattı.
Panelde proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Pınar Duman, toplumun en etkili, yönlendirici, yapıcı, birleştirici ve koruyucusunun kadın olduğunu söyledi.
Kırsal alanda yaşayan Adıyaman kadının güçlendirilmesi raporu sayesinde kırsaldaki 18-64 yaş aralığındaki 472 kadınla yüz yüze görüşülerek kadınların yaş, cinsiyet, eğitim düzeyleri ve gelir düzeylerinin analiz edildiğini ifade eden Duman, şunları kaydetti: "Projede hedef grubumuz, 1983&39;te inşaatına başlanan ve 1992&39;de faaliyete geçen Atatürk Barajı&39;nın yapımından olumsuz etkilenen asıl yaşam yerlerini terk etmek zorunda kalan Samsatlı kadınlardır. Proje faaliyetlerini geliştirmek için Samsat Sosyal Tesislerinde proje ofisi ve atölye oluşturduk. 2 Mart&39;ta meydana gelen depremin ardından yerimiz hasar gördü. Çadır dışında atölyemize devam ettik. Çadırlarda kadınlara bakır eğitimi verdik. Kadınların üretici duruma geçmelerini sağladık."
Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelin ilk oturumunda Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay, KOSGEP uzmanı Mustafa Keleş, Kadın Girişimci Aynur Telli ve Zahide Durmaz panelist olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü Adıyaman Üniversitesinden Doç. Dr. Ruhan Karadağ yaptı.
İkinci oturumda ise Samsat Kadın Girişimcileri Kooperatifinden Gamze Polat, Belhasna Kadın Girişimcileri Kooperatifi Derneğinden Selvinaz Karadağ, Doğu ve Güneydoğu İş kadınları Dernek Başkanı Nevin İl, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Hürriye Kayserlioğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Cihan Ardil&39;in moderatörlüğünde deneyimlerini anlattı.