Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” IPA II çerçevesinde AB tarafından finanse edilmekte olup UNDP tarafından uygulanmaktadır.
Projenin lider faydalanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği, eş-faydalanıcısı ise İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’dür. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, IPA-II Sivil Toplum Alt Sektörünün lider kurumu olarak, projenin etkin bir biçimde uygulanması ve izlenmesinden sorumludur. UNDP, projenin uygulanmasından sorumlu kurum olmasının yanı sıra uygulanacak olan hibe programında da Sözleşme Makamı olarak görev alacaktır.
“Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi”nin (kısaca Sivil Katılım Projesi olarak da ifade edilir) genel amacı; istek, güven ve karşılıklı anlayışa dayalı sivil toplum-kamu iş birliği ve gönüllülük için elverişli ve sürdürülebilir bir ortam yaratmaktır.
Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan ve uygulanan Sivil Katılım Projesi, ikinci bileşeni kapsamında, sivil toplum-kamu iş birliği güçlendirecek bir hibe programı (Sivil Katılım Hibe Programı) uygulanacaktır. Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında sağlanan destek, STK'lar ile yerel yönetimler arasındaki diyaloğu ve iş birliğini güçlendirmek ve böylece sivil toplumun politika ve karar alma süreçlerine öncelikle yerel seviyede katılımını artırmayı amaçlamaktadır. Hibe programı kapsamında STK’ların belediye ile işbirliği yapacakları projeler desteklenecektir.
Bu kapsamda, sivil katılım hibe programının tanıtılması, başvuru koşulları vb. gibi bilgilerin ilgili STK ve belediye temsilcilerine ve yerel aktörlere duyurulması amacı ile 19 Ekim Perşembe günü Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Bahriye Üçok Salonu’nda Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşecektir.
Toplantıya kayıt: https://www.sivilkatilim.org.tr/sivil-katilim-hibe-programi-bilgilendirme-gunleri-gaziantep-19-ekim-2023/