Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, biyoçeşitliliğin korunması alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerini desteklemek üzere ilk kez bir proje teklif çağrısında bulunuyor.
Fransa, biyoçeşitliliğin korunmasını, diplomatik ajandasının önceliklerinden biri olarak belirledi ve bu konuda, özellikle 2021 yılındaki IUCN’nin Dünya Doğa Kongresi’ne ev sahipliği yaparak, 2021’de düzenlenecek Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi (CBD) COP 15 Taraflar konferansı sırasında tarihi uluslararası bir anlaşmanın kabul edilmesi için çok sayıda çalışma yürütüyor.
Yani, bu çağrı neticesinde kabul görecek projelerin amacı, kara, su ve deniz ekosistemlerinin korunması olacak. Bu projeler, anılan konularda kamu duyarlılığının ve sivil toplum örgütlerinin teknik kapasitelerinin arttırılmasını, biyoçeşitliliğin korunması yönünde stratejilerin belirlenmesini ve/veya çevrecilik konusunda doğru alışkanlıkların yaygınlaştırılmasını sağlamalıdır.
Sübvansiyonun toplam bedeli 8.000 Avrodur. İki proje seçilecek ve her biri 3.000 ila 5.000 Avro arası bir ödeme alacak.
KABUL EDİLME KISTASLARI:
- 500 000 Avro’dan düşük yıllık gelir kaynağı sahibi olmak.
- Projeler, 15 Kasım 2020 tarihinden önce başlayacak ve 15 Kasım 2021 tarihinden önce sona erecek.
- Biyoçeşitliliğe dair tüm içerikler projelerin konusunu teşkil edebilir.
Tamamlayıcı bilgileri, proje çağrı şartnamesinde bulabilirsiniz.
Aday derneklerin dosyaları, en geç 23 Ağustos 2020 Pazar günü saat 23.59’dan önce, e-posta yoluyla, alexis.lefevre@ifturquie.org adresine, Sn. Alexis Lefèvre’nin dikkatine sunulmalıdır. Gönderilecek e-postanın konu başlığına BIODIV_(STK adı) yazılması gerekir.
Teklifte sunulacak belgeler şunlardır:
- Bütçesiyle birlikte projenin sunumu.
- Yasal temsilci(ler) tarafından imzalanmış, proje teklif motivasyonunun ve talep edilen meblağın belirtildiği adaylık mektubu.
- Tarih ve imzalı İBAN’lı banka hesap bilgileri.
- Derneğin son hesapları.