Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı; Gaziantep’teki sosyal girişimcileri, sosyal girişimcilik alanına ilgi duyan aktif vatandaşları ve sivil toplum alanından temsilcileri sosyal girişimcilik eğitimine davet ediyor!
Gaziantep ve çevre illerinde ikamet edenlerin başvurabileceği, 18 – 19 Kasım 2019 tarihlerinde İpekyolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılar; sosyal girişimcilik ve aktif vatandaşlık, iş planı ve gelir modeli geliştirme, sosyal inovasyon, sosyal etki yönetimi ile Türkiye’den ve dünyadan iyi sosyal girişim örnekleri gibi konularda bilgi ve becerilerini geliştirecekler.
Eğitim için son başvuru tarihi 23 Ekim.
Başvuru için tıklayınız:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr6N5pW1REZnriAt14Nvl4DENfJKHbV32-EJV1VgxH7eV1Jw/viewform
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için sosyalgirisimcilikagi.org internet sitesini ziyaret edebilir ya da Twitter, Instagram ve Facebook üzerinden @SosyalGirisimTR sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Dipnot:
Sivil Toplum Destek Programı altında yürütülen “Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) 2014 programı kapsamında finanse edilmektedir. Program mali ve idari açıdan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluşlarının geliştirecekleri ortaklıkları ve ağları destekleyerek, bu ortaklıklar ve ağlar vasıtasıyla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Hibe programı kapsamında 10 sivil toplum kuruluşu yaklaşık 4.300.000 Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Program T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir; Sözleşme Makamı ise Merkezi Finans ve İhale Birimidir.
Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Vehbi Koç Vakfı ve proje eş faydalanıcısı kuruluşlar sorumlu olup herhangi bir şekilde Avrupa Birliği’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’nın görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.
Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında desteklenen, Vehbi Koç Vakfı liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği, TED Üniversitesi, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığı ile yürütülen Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesi kapsamında Türkiye’de sosyal girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi hedefleniyor. Yerelde yürütülecek çalışmalarda Abdullah Gül Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; iştirakçi ortaklar olarak projeye destek veriyorlar.