Adıyaman Valiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansının desteği ile Adıyaman’da Güneş Enerji Sistemine geçilmesi ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında bir toplantı düzenlendi.
Güneş Enerjisi Sistemiyle ilgili yatırım maliyetlerini değerlendirmek ve konu ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgi almak üzere Valilik Makamında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Süzen, bazı kurum amirleri, işadamları ve enerji sektörünün temsilcileri katıldı.
Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Coğrafi bölgelere göre yıllık güneş enerjisi değerlerine bakıldığında, en fazla güneş potansiyelinin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Adıyaman’da olduğunu belirterek, “Yüksek güneşlenme gün sayısı ve güneş radyasyonu değerlerine sahip ilimizde güneş enerjisinden yeterince faydalanılamamaktadır. Güneş Enerji sistemi uzun vadede maliyeti düşürmekle birlikte çevreye de olumlu etkileri bulunmaktadır. Günümüzde yaygınlaştırılması hedeflenen bir sistem olan güneş enerji sistemi müteşebbislerimize ve çiftçilerimize ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Adıyaman’da tarımda kullanılan sulamanın elektrik enerjisinden karşılandığının dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, “Yüksek enerji maliyetleri çiftçilerimiz için en büyük engeldir. Yıllık ortalama güneşlenme süresine bakıldığında Adıyaman güneşlenme gün sayısında çok yüksek değerlere sahiptir. Bu sistemin ilimizde hayata geçirilmesi ile birlikte çiftçilerin önündeki engel kaldırılacak ve güneş enerji sistemi kullanılarak enerji maliyetleri de düşürülmüş olacaktır.
Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında, İpekyolu Kalkınma Ajansının desteği ile düzenlenen Güneş Enerji Sistemi ile ilgili yapılan toplantıda, katılımcılar sistemin sunacağı avantajlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.