İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Üniversitesi ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen, El Altında Duran Güzel Şeyler: Gaziantep Mutfağının Damak Tadları Projesi kapsamında Gaziantep’e davet edilen yabancı ülkelerin ünlü şef aşçıları kendi mutfak kültürlerinden oluşan Dünya Mutfağı Gala Gecesinde hünerlerini sergilediler.
Sahan Şirehan’da Gaziantep yemekleriyle ilgili aldıkları eğitimi değerlendiren ünlü şef aşçılar “Gaziantep Üniversitesi ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından yürütülen ve bir ülkenin, bir şehrin mutfak kültürünü dünyaya açmayı hedefleyen böyle güzel bir etkinlikte yer almak bizlere mutluluk veriyor. Gaziantep mutfağının bütün özelliklerini dünya ile paylaşmalısınız. Çünkü Türk mutfağı ve özellikle Gaziantep mutfak kültürü yeterince tanıtılmıyor. Biz buraya bu etkinliğe katılmassaydık bu lezzetleri keşfetme şansımız olmazdı'' dedi.