Bölgedeki genç istihdamı artırmak için düzenlediği meslek kazandırma eğitimleri sonucunda birçok gencin istihdam edilmesine olanak sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı, başlattığı ‘Dijital Dönüşüm ve Yalın Üretim Uzman Yetiştirme Programı’ ile nitelikli iş gücünün bölgeye kazandırılmasına ve bölgenin sosyo-ekonomik altyapısının güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yıllarını kapsayan “Genç İstihdam” teması kapsamında, İpekyolu Kalkınma Ajansı bölgedeki genç istihdamı artırmak için düzenlediği meslek kazandırma eğitimleri sonucunda birçok gencin istihdam edilmesine olanak sağladı.
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten İpekyolu Kalkınma Ajansı da Gaziantep sanayisinin dijital dönüşüme kavuşması adına çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep Sanayisinin dönüşümüne katkı sunması için nitelikli insan kaynağı yetiştirme noktasında “Dijital Dönüşüm ve Yalın Üretim Uzman Yetiştirme Programı" başlatıldı.
Gaziantep ve bölgeye nitelikli insan kaynağı kazandırmayı hedefleyen program katılan gençleri ziyaret eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, proje ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak bölgedeki insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Akyılmaz, ‘Dijital Dönüşüm ve Yalın Üretim Uzman Yetiştirme Programı’nın nitelikli iş gücünün bölgeye kazandırılmasına ve bölgenin sosyo-ekonomik altyapısının güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Akyılmaz, “İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep ilinde faaliyet gösteren işletmelerin Endüstri 4.0 teknolojilerini kullanma düzeyinin artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, GSOMEM işbirliği ile Gaziantep ilinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilmek üzere “Dijital Dönüşüm ve Yalın Üretim Uzman Yetiştirme Programı" başlattı. Dijital Dönüşüm ve Yalın Üretim Uzman Yetiştirme Programı, Gaziantep özelinde Endüstri 4.0 algı ve farkındalık düzeyinin arttırılmasına, nitelikli iş gücünün bölgeye kazandırılmasına ve bölgenin sosyo-ekonomik altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
240 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin çeşitli sektörlerde istihdam edileceğini söyleyen Akyılmaz, “Program kapsamında kursiyerlere; Strateji Geliştirme, İş Modeli Tuali, SWOT-TOWS-PESTL Analizi, Endüstri 4.0, 5G Teknolojisi, Nesnelerin İnterneti IOT, Büyük Veri- Big Data, Yapay Zeka, Sensörler, Kontrol Sistemleri, Açık İletişim Sistemleri (OPC), VR-AR-MR-XR, Üretim Yönetim Sistemi (MES), SCADA, Dijital Dönüşüm Alt Yapısı, Anlık Durum Görüntüleme, Robotik Süreç Otomasyonu RPA ve Dijital Pazarlama konularında 240 saatlik kapsamlı eğitimler verilmektedir. Teorik eğitimi tamamlayan kursiyerler, Gaziantep Model Fabrika’da görecekleri 20 saatlik uygulamalı eğitim sonrasında çeşitli sektörlerde istihdam edilecektir” dedi.