İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteği ile Sincik Çatbahçe Köyünde gömlek üreten Abdullah Genciz kardeşler, 21 ülkeye ürün ihraç ediyor.
Sincik ilçesine bağlı Çatbahçe köyünde İbrahim ve Abdullah Genciz kardeşlerin İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteği ile açtıkları fabrikayı ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, fabrikayı gezerek işletme sahibi Genciz kardeşlerden işletmenin ürettiği gömleklerin kalitesiyle ilgili bilgi aldı.
Sincik Çatbahçe köyünde açmış oldukları gömlek fabrikasının İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten İşletme sahibi İbrahim Genciz, “Fabrikamızda kendi yarattığımız markamız olan Ravanelli-Getoni marka gömlekleri üretiyoruz. Adıyaman merkez ve Sincik ilçemizde üretmiş olduğumuz gömlekleri 21 farklı ülkeye ihraç ediyoruz. Herkes Çin malı ithal ederken biz Çin’e ihracat yapıyoruz. İşletmemizde Sincik ilçemize bağlı köylerimizde 65 kişi istihdam ediyoruz. Hedefimiz gömlek fabrikasının yanında pantolon üretimi yapabilecek bir işletme açmak ve 200 kişiyi istihdam etmektir”dedi.
Sincik ilçemize bağlı Çat Bahçe köyünde üretim yapan Sahra Tekstil’in ARGE, İnovasyon ve Markalaşma Yaparak İhracat Patlaması Yapacak" adlı projesi başarılı bulunarak 2013 yılı Mali Destek Programı kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Söz konusu projenin toplam bütçesi 452.500 TL olup İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destek 256.250 TL'dir. Proje ile ARGE ve inovasyona yönelik makine ekipman alımı yapılmış, farklı dillerde firma katalogları hazırlanarak çeşitli medya organlarında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilerek Ravanelli-Getoni markası güçlendirilmiştir. Adıyaman Merkez ve Sincik'te üretilen gömlekler Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya genelinde 21 farklı ülkeye ihraç edilmektedir. Gösterdiği bu başarılardan dolayı İbrahim ve Abdullah genciz kardeşleri tebrik ediyorum” dedi.