2014 yılında toplam 12 milyon 500 bin TL’lik mali destek sunacak olan İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteklerle ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerini bilgilendirdi.
İKA’nın 2014 yılı mali desteklerini doğru ve etkin aktarabilmek ve desteklerden faydalanmasını arttırmak amacıyla GTO ve İKA işbirliğinde 6 Ocak 2014 tarihinde GTO toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çok sayıda GTO üyesi ve ilgilinin katıldığı toplantıda İKA Uzmanları Serap Özen ve Fevzi Yaşar bilgilendirme toplantısında, katılımcılara toplam 12 milyon 500 bin TL tutarındaki kaynaktan ne şekilde yararlanılabileceği konusunda ayrıntılı bilgi verdi.
Toplantıda bir konuşma yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’de KOBİ’lerin toplam istihdamın yüzde 76’sını, toplam ihracatın ise yüzde 63’nü gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “KOBİ’lerimiz istihdamın, üretimin ve ihracatın belkemiği durumundadır. KOBİ’lerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri ve yeni yatırımlar yaparak istihdama ve ihracata katkıda bulunmalarının devamının sağlanması büyük önem arz etmektedir” dedi. Bartık, “Gaziantep Ticaret Odası olarak, KOBİ’lerimizin bu teklif çağrısından azami derece faydalanmalarının sağlanması amacıyla KOBİ Gelişim Merkezimiz tarafından 15-16-17 Ocak 2014 tarihlerinde “Proje Yazma Eğitimi” düzenlemeyi planlıyoruz. Bu eğitim ile KOBİ’lerimiz 3 gün boyunca proje yazma konusunda yoğun bir eğitime tabi tutulacak olup, KOBİ’lerimizin kendi projelerini yazmaları hususunda desteklenmesi amaçlamaktayız”
Bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma, sağlık, tarıma dayalı sanayi ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanacak projeler için tahsis edilecek kaynak miktarının 12 Milyon 500 Bin TL olduğunu dile getiren İKA Uzmanı Serap Özen, 2014 yılı mali destek programlarına son başvuru tarihi 17 Şubat 2014 olduğunu belirtti.
Bu kaynağın 3 başlık altında toplandığını söyleyen Özen, “Tahsis edilecek toplam 12 milyon 500 bin TL’lik kaynak “Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı”, “Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” ve “Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı” olmak üzere üç başlık altında toplandı. KOBİ’lerimiz toplam kaynağı 5 milyon TL tutarında olan “Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı”na başvuru yapabilecekler. Bu programda hedefimiz bölgemizdeki işletmelerin bölge içi ve bölge dışı rekabet edebilirliğini artırmak” şeklinde konuştu.