Genel Sekreterlik
1985 Gaziantep doğumlu olan Ahmet Paksu, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Bölgesel Kalkınma alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve yine aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir.
Lisans mezuniyeti sonrası özel sektörde Elektronik Ar-ge Mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında İpekyolu Kalkınma Ajansı’nda göreve başlayan Paksu, kuruluşundan günümüze Ajans bünyesinde çeşitli birimlerde uzman, koordinatör ve birim başkanı olarak görev yapmıştır.
Son olarak Ajans’ın Kurumsal Yönetim ve Koordinasyon Birimi Başkanlığı olarak görevini yürüten Paksu, Ajanstaki çalışma süresi boyunca hibe programlarının tasarımı ve yürütülmesi, proje yönetimi, izleme ve değerlendirme, bölge planı ve sektör planları ile strateji dokümanlarının hazırlanması, yatırım tanıtım ve destek gibi farklı çalışmaların hazırlık ve yönetiminde görev almıştır.
Evli ve iki çocuk babası olan Paksu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Ajans bütçesinin hazırlanması ve uygulanması, mali kaynaklarının yönetilmesi ve kontrolü, hesap ve kayıtların tutulması ve raporlanması, Ajans genelini ilgilendiren satın alımların yapılması ve diğer satın alımların koordinasyonunun sağlanması, personel özlük işlerinin takibi ve personel ödemelerinin yapılması, taşınırların kayıt ve kontrolleri, kurum arşivi kurulması ve arşiv işlemlerinin yürütülmesi, tasarım/basım faaliyetleri ile basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerin yürütülmesi, yerel aktörlerin katılımı ile bölgesel ve sektörel bazda plan ve programlar hazırlanması ile Ajans içindeki birimler arasındaki işbirliğini gerektiren faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin koordinasyonundan sorumludur.
Ajans tarafından hazırlanan Bölge Planı ve ulusal plan ve programlar çerçevesinde belirlenen hedeflere yönelik olarak oluşturulan İmalat Sanayinde Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı kapsamındaki faaliyetlerden sorumludur.
Ajans tarafından hazırlanan Bölge Planı ve ulusal plan ve programlar çerçevesinde belirlenen hedeflere yönelik olarak oluşturulan Tarımda Rekabetçilik Sonuç Odaklı Programı ve Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı kapsamındaki faaliyetlerden sorumludur.
Yatırım Destek Ofisleri Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği üçüncü bölümünde yer alan maddelere uygun olarak kurulduğu ildeki iş ve yatırım ortamının yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtımı ve teşviki ile ilgilenen, Ajans ortak çalışmaların katkı sunan, proje ve faaliyetlerin izleme ve değerlendirmesini yapan birimdir.