İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen “Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü” adlı kitabın tanıtım toplantısı yapıldı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen, Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından projelendirilen “Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü” adlı kitabın tanıtım toplantısı yapıldı.
Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin bir araya getirildiği kitap, ilk etapta 1000 adet bastırılarak, 190 kütüphaneye, üniversitelere ve televizyonlarda yayınlanan yemek programlarına gönderilerek dağıtımı yapıldı.
Adıyaman’da göreve başladığı günden bugüne medeniyetler şehri Adıyaman’ın sahip olduğu bütün değerlerini her yönüyle tanıtmak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman mutfağı geçmişten günümüze bu bölgede yaşayan tarihi uygarlıkların kültür perspektifi içinde kendine özgü bir mutfak kültürü ve kendine has bir lezzet yaratabilmiştir. Bizlerde bu lezzetin kaybolmaması için kitap haline getirdik. Artık unutulan yemek kültürümüzün tekrar canlandığı kitabın beğeni kazanacağına inanıyorum. Adıyaman’ın her yönüyle tanıtmak için Ankara ve İstanbul’da iki defa tanıtım günleri hazırladık. Yine İstanbul’da EMİTT fuarı, İzmir’de ise, Travel Turkey İzmir Fuarına katıldık. Bu tür etkinliklere katılmamızın en önemli nedeni kültürel değerlerimizi ve medeniyetler şehri Adıyaman’ı Türkiye’ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmaktır. Adıyaman’ın yemekleri kitabını ilk etapta bin adet bastırdık. İleriki zamanlarda 5 veya 10 bin adet daha bastırmayı düşünüyoruz. Herkesin kütüphanesinde Bu kitabı mutlaka bulundurması gerektiğine inanıyorum. Kitabı baştan sona kadar inceledim. Yoğun bir emek sonucu hazırlanmış bir kitaptır. Bu Kitabın hazırlanmasında başta kitabın yazarı Mehmet Öncü olmak üzere, emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cemile Kitabının tanıtım programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtyaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü ve kurum müdürleri katıldı.