İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Üniversitesi ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen.
Proje tanıtım toplantısında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı) katılarak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep mutfağını Türkiye'de ve uluslararası arenada tanıtıcı çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek ''Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması Türk mutfağının geliştirilmesi ve tanıtımı için büyük önem taşımaktadır" dedi. Rektör Coşkun projesinin Sahan Restoran'da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, projenin bir yönüyle sosyal, bir yönüyle topluma dokunan bir proje olduğunu belirtti. Projede, üniversiteyle özel sektörün birlikteliğinin söz konusu olduğunu kaydeden Coşkun, ''Gaziantep mutfağını hem Türkiye'de hem uluslararası arenada tanıtan bir çalışma yapmak istiyoruz. Şehirler ve ülkeler kimi zaman mutfaklarıyla anılırlar. Elimizde böyle bir avantaj olduğuna göre, bunun tanıtımına katkıda bulunmamız gerekiyor" dedi.