Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu, Ajansın güdümlü proje desteğiyle hayata geçirilen “İpekyolu Tarım Mükemmeliyet Merkezi”ni ziyaret etti.
Adıyaman bademinden katma değerli ürünlerin üretimini ve mevcut tarım ürünlerinin entegre koşullarda kurutulup paketlenmesini sağlayacak merkezin, yaklaşık 4 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulduğu belirtildi.
Merkezde, tam kapasiteye ulaşıldığında yıllık 500 ton badem işlenerek badem yağı, badem unu, badem ezmesi ve file badem üretimi gerçekleştirilecek. Ayrıca yıllık 135 ton kurutulmuş meyve ve sebze üretimi planlanıyor.
Merkezin bünyesinde bulunan soğuk hava depolarında ise yıllık 900 ton sebze ve 100 ton meyvenin depolanabileceği ifade edildi.
İpekyolu Tarım Mükemmeliyet Merkezi, Adıyaman’da tarım sektörünün gelişimine önemli katkı sunacak.