İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürüttüğü &39;Kilis Gastronomisi Dünyaya Açılıyor&39; tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.
İslambey ÇATOM Konağında gerçekleştirilen etkinliğe; Kilis Vali Yardımcısı Osman Demir, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Şıhmehmet Yalçın, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cuma Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sümer ile çok sayıda davetliler katıldı.
Programın açılışında konuşan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, son dönemlerde şehirlerin birbiriyle rekabet etmek için kendilerini tanıtmaya çalıştığını ifade ederek, “Gastronomi ve gastronomi turizmini enstrüman olarak kullanmaya başladılar. Gastronomi gerek üretim alt yapısıyla gerekse oluşturduğu istihdam kapasitesiyle gönümüzde kalkınma eksenli, ekonomi büyüme modeli olma yolunda hızla yürümektedir. Kilis ilimizde kendi özelinde gastronomi anlamda çok önemli bir alt yapıya tarımsal bir ürün alt yapısına sahiptir” diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Cuma Özdemir de Kilis Gastronomisi Dünyaya Açılıyor projesiyle tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan Kilis&39;in bereketli coğrafyasına 14 medeniyete beşiklik ettiğini ifade ederek, “Gastronomi ile tanışması, gastronomisini dünyaya tanıtılması noktasında bir meşale yaktığımızı düşünüyorum. Kur&39;an-ı Kerim&39;de zikredilen, bütün yemeklerimize lezzet katan zeytinin şehri Kilis’tir. Kültür ve Turizm Bakanlığının 2020 yılını gastronomi yılı ilan etmesi bütün turları gastronomi güzergahına yönlendirildiğini düşündüğümüzde projemizin zamanlamasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bunu fırsata çevirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Daha sonra 300&39;ü aşkın yemek ve tatlı çeşidi bulunan Kilis yöresine ait lezzetlerin tanıtımı ve sunumu yapıldı.